Umis personalia: 

Navn: Desperados Umi Ursus, blant venner kalt Umi
Reg.nr: 04166/05
Født: 1.september 2005
Farge: Mørk brun med noe hvitt
Vekt: ca 22 kg
Fri (A) på både hofter og albuer.
Oppdretter: Kennel Desperado v/Inger Handegård
Yrke: Elev hos Norske Redningshunder
Favorittleke: Tennisball, med kong på god andreplass.
Favorittsang: Jump med Van Halen
Favorittfilm: Ut i naturen på NRK er stas!
Favorittsnacks: Yoghurt.
Favorittgodbit: Karbonade
Favorittmat: Alt! (Er da spaniel…)
Fores på: Proplan, Vom og hundemat, bein og kustrupe.

Fra valpetida i Gaupne og fram til vi fikk han:
14.-16.oktober 2005 var Kai-Erik i Gaupne for å se på valpene, og var så heldig å få bruke hele helga der sammen med andre valpekjøpere. Vi var blant annet to som skal trene hundene i NRH, så vi brukte litt tid på hver av hannene for å danne oss et inntrykk av dem. De var veldig jevne. Den ene skilte seg bittelitt ut i forhold til kontaktinteresse og lek, men det er sånn som kan snu seg når de er så unge. Hele gjengen kom stormende når det kom besøk i valpegården, så de var ikke reserverte noen av dem…en mer entusiastisk og “jublende” velkomst skal man lete lenge etter!!
Resten av valpetida kan du lese om på sida til kennel Desperado. Se under Valper, og så U-kullet 2005 litt nede til høyre.
28.oktober 2005 ble lille U plukket ut, og i tillegg fikk han navnet sitt. Det ble hann nr.3 i kullet, den brune, som ble vårt nye familiemedlem… Umi er afrikansk og betyr tjener. Ursus er som kjent bjørn…. Han vil altså til daglig bli kalt Umi.
29.oktober 2005 ble Umi med oss fra Luster og hjem. Den lange kjøreturen på 10 timer med tre ferjeturer innlagt gikk som en drøm - han sov det meste av tiden. Første natta gikk også veldig fint, jeg måtte bare opp med han en gang. Vi stod riktignok opp ganske tidlig på morgenen (6), men så hadde vi en stille stund på sofaen etter tisseturen… Første dagen hos oss var også veldig fin, han var aktiv i perioder og så sov han lange stunder…