Et nytt år er igang, og juleferinga er vel overstått. Fra lille julaften til 2 dag - camperte vi hos svigers, for deretter å ha resten av jula på hytta (ispedd litt besøk her og der). Det var en orntlig deilig jul, og turene ble unnagjort på truger. For sånne som meg som ikke er skapt for fart og teknikk, så er truger helt fantastisk! I løssnø går det seint - og det er et himla slit - og det passer meg helt utmerket!

Året som gikk var jo litt utenom det vanlige. Jeg var gravid da året startet og vi fikk en flott liten sønn i august, siden har jeg vært i permisjon. Alt må sies å være uvant, men fint! Det betyr at hundetrening ikke har kunne kommet i første rekke, som det har gjort de siste åra, men Clara er trent jevnt og trutt hele året av både meg og Kai-Erik. 

 kaareogclara2.JPG

Fra treningssamlinga på Tjørn i høst!

Godkjenninga til meg og Clara gikk ut kl. 00.00 på nyttårsaften, noe som forsåvidt er helt greit - siden vi allikvel ikke har stått på noen liste siden i vår - det ble bare to aksjoner før jeg ble for tung til å bevege meg off-road. Jeg er allikvel ikke klar for å legge hunden på hylla (et sted Clara forøvrig ikke ville ha trivdes!) og satser på å re-godkjenne i år. Ambisjonen er å ta innstilling og prøver så tidlig som mulig, og re-godkjenne på hovedkurs i sommer. Da begynner det nok å gå mot slutten av amminga, og det er mulig å dra på aksjon igjen. Siden både jeg og Kai-Erik trener Clara fortiden, så trener jeg mest utenom de ordinære treningene, og har fokusert mest på kontakt på midtlinja i rundering - noe som har blitt bedre….

I dag var det meningen å dra på trening og planen var å gå spor - men treninga ble avlyst, så da sendte jeg Kai-Erik ut i nabolaget for å legge ut spor. Det resulterte i 800 meter snøspor i byggefelt (opp langs en skråning, ut på fortau, over en bilvei, langs en gang- og sykkelvei, langs bilvei, ned en akebakke, ut på fotballbane og så turvei), med 3 gjenstander + slutt. Det som er mer frustrerende enn å ikke se sporet, er å først se det, og så er det borte vekk! Uansett, Clara fant det ho, sjøl om det var gjenblåst. I snøen ser man også lett kryssende spor - og det er ganske intr. å se når hun sjekker ut disse. Fornøyd med frøkna, som ikke har gått mye spor i det siste.