Jeg har jobbet endel med Clara og oppsøk - hun har tendenser til å ta litt av. Etter litt blogglesing så jeg at Aud og Kaare hadde vært på “hundcampus” og jobbet med noe av det samme, så på lørdag meldte jeg meg på samme trening som dem (Tjørn….. ikke akkurat favoritterrenget mitt fortiden, men været var knall - og jeg hadde en flott dag!) og fikk Aud til å tegne og forklare. Prinsippet var å legge sporet tett opp til en vegg, så hunden ikke fikk sjangs til å rushe avgårde, og belønne så fort den tok sporet riktig vei. I tillegg skulle man starte bare en halvmeter fra sporet (poenget er så å flytte sporet lengre fra veggen, og hunden lengre fra sporet). Jeg la spor langs hytta (litt for langt i fra - hadde missforstått litt) og gikk dem etter drøye to timer. Aud var med, og fikk korrigert meg, der jeg hadde missforstått. Clara så himmelfallen ut - hæ… Hva i huleste mente jeg med å sende henne rett i vegg??…. og skulle hun bare gå en halv meter av sporet?? Men etter noen mer eller mindre vellykka forsøk, så fungerte det… Aud la ytterligere noen spor til oss - og til sammen ble det ca 10 stk. Det at man belønner sjøl, og ikke lar belønningen ligge i sporet, gjør det lettere å organisere flere oppsøk. Det at sporene ligger langs bygninger, hekker, gjerder e.l. (altså i nabolaget) og at hunden skal ha belønning kjapt - gjør det til en veldig gravidvennlig aktivitet :-) Mandag hadde jeg siste dagen på jobb. Onsdag fikk Clara ti sporoppsøk (2,5 t gamle på gress i hagen - vi har inngjæret hage), og nå forsto frøkna poenget (tror hun valgte feil, 2 ganger - kort før hun snudde) og i dag, torsdag, fikk hun 8 oppsøk på grus (drøyt 2 timer gamle, hvor jeg tror hun tok feil vei 2 ganger før hun snudde). Godt fornøyd med progresjonen - vi får prøve noen til før jeg legger dem lengre fra gjerdet!

Fredag 20.08:  9 sporoppsøk

Lørdag 21.08 : 8 sporoppsøk (må bare notere før jeg går ut av tellinga :-)) 2 valgte hun feil vei.

Mandag 23.08: 8 nye oppsøk, nesten 4 timer gamle som som lå 6 lå litt fra muren, og to som lå en halvmeter fra en fjellvegg. Ett på grus, som jeg fikk lite utslag på. Ser at Clara noen ganger bruker litt tid på bestemme retning.