Fire ukers ferie var over på mandag - og det har vært fire avslappende uker. De to første var jeg her hjemme (mens Kai-Erik jobba) - og hadde litt hageprosjekter. De to siste var vi på hytta - og det var deilig. Tida gikk med til pusling rundt hytta, familiebesøk, noen småturer som tross alt varte ca 1 times tid (under mottoet: Seint men kort - jeg egner meg ikke veldig “off-road” fortiden) og avslappning - tida gikk utrolig fort! Jeg tok lite bilder, men var ganske fornøyd med dette sommerbildet:

blomstogbie.jpg

Det ble ikke mye trening, men Clara fikk noen gamle spor (+ et par små felt - med små gjenstander). Fordelen med området rundt hytta er at det mye mindre sjangs for overtråkk enn her.

1. Kai-Erik gikk et ut spor på 400 meter til Clara som han gikk sjøl med henne. Sporet lå i 21 timer, og hadde 3 gjenstander + slutt. Han var fornøyd og mente hun gikk ganske nøyaktig, og hun gikk i et passelig tempo, og fant 2 gjenstander + slutt.

2. Jeg la ut to spor til Clara og Kai-Erik. Det første var på 350 meter, og det andre var ca 150 meter. Begge hadde 3 (små) gjenstander + slutt. Det første ble tatt etter 24 timer - hvor hun hadde gått ut i et (for) raskt tempo, men fant 1 gjenstand + slutt. Det andre sporet ble tatt etter 38 timer, og Kai-Erik mente hun fulgte noe av sporet, men hun hadde et altfor høyt tempo, og gikk forbi alt av gjenstander - og fikk derfor ikke noen belønninger i det sporet.

Etter disse sporene måtte jeg klø meg litt i hodet. Jeg har jobbet litt med små gjenstander med lite fert med Clara. Helst i små felt, og det har gått bra. Men igjen, så blir hun fryktelig høy når hun skal gå spor, og er det lite fert så har hun for høyt tempo. Taktikken med å ha små gjenstander i disse gamle sporene funker ikke, fordi hun går over dem og vet jo derfor ikke at hun har gått over dem. Hun må lære at hvis hun går nøyaktig fra starten av, så finner hun gjenstand - og det ganske fort. Så må vi heller ta mindre og mindre gjenstander.

3. Jeg la derfor to nye spor til Clara. Begge var ca 150 meter, med 2 gjenstander (svette ullsokker) + slutt i begge sporene. Den første gjenstanden kom etter ca 20 meter, og vi fant et “nytt” terreng å legge sporene i. Jeg gikk sporene med henne sjøl, og sporene ble gått etter 30 timer.  Clara slo flott, og kort sagt gikk begge sporene bra og hun fant alt. Jeg var særlig fornøyd med at hun faktisk var roligere i det andre sporet enn i det første, som kanskje betyr at hun forsto at hun ville finne noe hvis hun var nøyaktig nok….

Har lyst til prøve dette litt mer, men det er vanskeligere å finne “reint nok” terreng her. Skal se om jeg kan få gjort det når jeg går ut i permisjon om litt over en uke :-)