Det er lenge siden jeg har blogget noe om trening - men vi trener altså jevnt og trutt. Det har blitt mest teiger og rundering og lite spor siden snøfallet…

Jeg har for n’te gang tatt tak i strukturen i runderingen. Clara kan like godt trekke frem som tilbake… Jeg leste en artikkel i Canis om rundering, ble ganske lykkelig når min egen mening om fremtrekk ble gjentatt der: Ja det er bra med fremtrekk, men det er på langt nær det viktigste i runderingen. Så istedet for å rundere uten “mål og mening”, så har jeg nå fokusert på fremtrekk, noe som slett ikke har gått så værst de tre siste gangene. Jeg har erfart at figurantene må gå langt frem, før de trekker tilbake (hvis de går inn bakfra og går frem så slår hun lett noen meter på bakspor, før hun trekker frem), og Clara har også fått noe påvirkning når hun er ute på 50 meter. Tenker å holde på med dette i runderinga en stund - og er jeg heldig, så har det en effekt :-), men jeg må også innse at “hytt og pine” runderingen er ganske godt befestet!

I dag har vi gått spor på et av de små industriområdene langs Figgjoelva. Sporet var ca 550 m langt, og 1 time gammelt da vi gikk det. Det var totalt 6 gjenstander og Clara fant alle. Det var veksling mellom asfalt, grus, barmark og snø - og jeg ser at asfalt er det desidert vanskeligste for henne. Snø og barmark er kjempeenkelt og der løper hun det hun i livet kan. Jeg dekket henne 3 ganger i løpet av sporet (utenom gjenstandene) og alle tre gangene var på asfalt, hvor hun sleit. Det har en helt utrolig god effekt, og det var veldig tydelig den ene gangen, hvor hun hadde sirklet og sirklet og søkt seg ut til kantene, etter 1-2 min pause var hun helt klar, og bomesikker på hvor sporet gikk (på asfalt) og durte nøyaktig avgårde og rett i en gjenstand… YES! Ellers var jeg veldig fornøyd med tempoet hennes, hun raste ikke avgårde som hun noen ganger kan gjøre. Sikkert litt fordi hun gikk nesten en times tur først, og fordi dette ikke er plass vi bruker å trene, så hun hadde ikke skrudd forventningene opp i skyene. Det er tydelige at hun bruker mye energi på denne type spor, for hun sover nå godt i senga si :-)

Ellers var planen for 2010 å re-godkjenne Clara - og siden det er 1.re, så innbærer det full pakke med hovedkurs.  Siden jeg og Kai-Erik har satt igang figurantproduksjon, så ser det ser ut som jeg må utsette re-godkjenningen til neste år.  I teorien så er det mulig å dra på hovedkurs 7 mnd på vei…. men når jeg tenker etter….. 3 km ferskt spor etter en dampveivalser som Clara, vil neppe kunne kalles forsvarlig, og det er sikkert langt fra tilrådelig! Jeg må jo allikvel av lista, og forskjellen blir at til neste år må jeg ha innstilling. Får jeg ikke det, så er vi vel heller ikke klare for re-godkjenning. Uansett - vi kvalifiserer ikke lenger for å være med i gonna-B gjengen. Men i forhold til ordinære treninger kommer vi til å fortsette å trene så lenge vi kan :-)