Jula er over, og hverdagen har kommet. Vi har hatt to deilige uker på hytta, med hyggelig besøk hos venner og familie. På hytta var det ca 1/2 meter snø, og vi gikk faktisk ganske mye på ski. Tro det eller ei, men jeg har kjøpt meg nye ski, og mine skiferdigheter ble umiddelbart bedre :-) Det føltes iallefall litt bedre å gå på stødige fjellski, en på vinglete langrennski. MEN, jeg kan nok fremdeles ikke skryte av skikunnskapene mine. Hundene fikk ganske mye fysisk trening både i form av ski og trugeturer, men det ble lite mentaltrening. Clara fikk et feltsøk i snøen som hun mer eller mindre bykset seg igjennom. Noen godbitsøk ble det også, og ellers gikk det litt i snøballkastning:

clara.png

Jeg og Clara har i 2009 vært i et “mellomår” i NRH-treningsammenheng. Jeg har forsøkt å trene litt kreativt, men kjenner at det er lett å gå litt tom. Det har imidlertid blitt endel vanskelige asfaltspor, litt praktiske søk, meldinger på ulike typer fig. og på små gjenstander. Sistnevnte fungerte kjempebra så lenge gjenstanden var åpen, og situasjonen var en “treningssituasjon”. Jeg har ikke greid å få den så besfestet at den sitter i et vanlig søk - da apporterer hun fortsatt. Ellers har vi vært på 8 leiteaksjoner i 2009, hvor to var på HKEMN. Det er utrolig lærerikt å spennende å dra på aksjoner, og fremdeles kribler det i magen når mobilen piper “ALARM”.  I 2010 skal vi regodkjenne, så da gjelder det å ikke ligge på latsida. 1. re er jo litt spennende siden man skal igjen HK på nytt. Planen er å få gjort unna de tingene jeg kan så tidlig som mulig, så får vi se hvordan det går :-)