Jeg har lenge tenkt at jeg ville gå fra Tjørn til Gya, og når man har ferie, så har man slikt å gjere… Jeg fikk Kai-Erik kjøre sammen med meg til Gya, slik at bilen min kunne stå der, og så kjørte vi til Tjørn (vi startet fra hytta). Kai-Erik og Umi ble med et stykke, og jeg serverte 2-rettes middag i heia. Real turmat til hovedrett, og kvikklunsj til dessert! Det er kånå si det som kan lage mat :-D

 ke.JPG

Maten falt i smak! Etter middag snudde guttene, siden KE har begynt og jobbe, og vi jentene gikk et stykke før vi fant oss en telt plass.

teltplass.JPG

Jeg hadde kjøpt en liten “Backpacker” gapahuk på XXL i sommer til 299 kr. Det funka helt fint, så lenge man ikke var inntil duken, da kom vannet inn. Det regna nemlig godt den natta! Det veier ikke mer enn 1,6 kg… stor fordel. På morraen i dag, så var det å sette nesa mot der som man går ned til Gya (Skineldvatnet - ved bommen opp til Skykula), men jeg gikk ikke ut på veien. Været var flott og vi startet ca 08.30. Må ærlig innrømme at jeg hadde glemt åssen terrenget på Tjørn er når man går med hund i bånd, og med full oppakkning!

skinelddalen.JPG

I enden av vannet kunne vi starte nedstigningen gjennom Skinelddalen. Etter å ha snublet oss gjennom det øvrige terrenget, gikk dette som en lek. Første delen var flat, og fin å gå. Etterhvert ble det litt brattere og mer steinete, og jeg var glad at Clara kan “gå bak”.

Det var en fin tur, og lettgått fra Skineldvatnet til Gya, en tur som tok i underkant av 1,5 timer. Det blir nesten i korteste laget, for så mye kjøring - hvis man velger bare denne strekningen.

Jeg hadde ikke GPSen på, siden jeg ikke ville bruke opp batteriene unødvendig, i tilfelle jeg fikk bruk for den. Men jeg har rekonstruert løypa:

turtjorntilgya.jpg

Vi var ved bilen ca kl. 12.30, ganske så blaut fra topp til tå (jf. vått terreng) og med kliss blaute fjellsko. Jeg kunne vri sokkene. Mine to mnd. gamle Crispi Besseggen sko, lakk som en sil (til 2200 kr….) Grrrr….. de skal de få i retur! Vel hjemme var det bare å hoppe i badekaret, deilig…..