Siden vi (forhåpentligvis…) har nært forestående a-prøver ville jeg ikke rundere langt, men ha to korte økter, og de ble i den korte løypa.

Jeg var så vågal at jeg la ut to figuranter på forhånd i første økta hvor Umi skulle finne den første på første slaget, og så den siste i enden av løypa. Ingen av figurantene gikk ut fra midtlinja.

Umi starta som en rakett, og løp rett ut til første figurant. Da jeg så sendte han fra midtlinjen igjen fløy han som en liten brun og hvit virvelvind på selvstyr gjennom skogen de neste to minuttene eller så. Heldigvis (!!) fant han ingen på dette - han løp ikke langt nok fram, og sporene han sjekket ut førte ikke til noe. Etter å ha rast litt fra seg, koplet han seg opp på samme nett som han far, og begynte nå å løpe rett ut der han fikk beskjed om. :-) Vi runderte videre, og nå gikk det stort sett mye bedre - Umi løp fint ut, hadde greie slag og var relativt lydhør. Jeg trodde Ritva lå på høyresiden helt i slutten av løypa, så da Umi ble lenge borte på venstresiden lurte jeg litt, men etter en liten stund kom han inn med melding.

I andre økta ba jeg Ritva legge ut en sekk på venstresiden helt i starten av løypa, og så ba jeg Ronny gå en lang runde gjennom skogen for å ligge på høyresiden i slutten av løypa. Sekken lå inne i et lite granbuskas, og etter tre forsøk uten at Umi fant den bestemte jeg meg for å gå videre. Også nå gikk han fint hele veien med god fart og iver, synes jeg. Ronny lå forholdsvis langt ute, så her måtte jeg sende Umi tre ganger før han løp langt nok ut og fant. Det at han nå løper ut flere ganger samme sted er jeg også fornøyd med - det har tidligere ikke vært lett å få han til og gjøre. Etter at vi fant Ronny runderte vi tilbake til start med ett funn av Ritva underveis, og på tredje forsøk (!) fant Umi endelig sekken og meldte fint på den.