I forbindelse med feltsøk-utfordringen vi har fått, har vi siden den siste prøven hatt en del korridorer med kun en plastgjenstand med lite fert i plassert ut.

Det positive med alle disse er at Umi søker bra over tid selv når det er vanskelig å finne noe. Så til utfordringene: Enkelte av disse plastgjenstandene har hatt en sånn “konsistens” at de har vært så utrolig gode å tygge på at han rett og slett ikke ville komme inn med dem - de har endt opp som ferdigtygde bittesmå feltgjenstander. Jeg tror også at jeg kunne ropt apport til jeg var blå i trynet uten at det hadde hjulpet en tøddel når han først satte igang med tyggingen. Sånne gjenstander har vi nå trent ren apport med. Jeg så at for hver korridor (2-3 stykker) med slike gjenstander så forverret det seg - adferden forsterket seg med andre ord - derfor apport på kort avstand i stedet med maksimal belønning når han kom inn med dem. Håper det hjelper! Ender vi opp i en situasjon på siste prøven hvor han ikke automatisk kommer inn med en gjenstand, så er jo det stryk og dermed ingen godkjenning……..ihvertfall ikke i år…

Så kan man jo lure på hvorfor i huleste jeg ikke har oppdaget dette før, og når dette oppstod. Umi har apportert ulike plastgjenstander tidligere, både fra feltsøk og i apporttrening. Det er vel ikke usannsynlig at hovedfokus for min del har vært på andre søksøvelser, og det hjelper igrunnen lite å gruble for mye over det nå…