Har ikke helt bloggeinspirasjon for tida, så det blir skippertaksskriving og mer kortfattet…

Siden sist har vi hatt ei økt med laaaaange sporoppsøk (300, 350 og ca 500 meter) - hvor alle sammen gikk veldig bra. Artig å se hvor kontant Umi slo da vi først kryssa sporene. Veldig fornøyd med den økta selv om selve oppsøkene ble litt lenger enn jeg tenkte - takk til Ghita for det!

Vi har hatt ei lang runderingsøkt på Tjørn - ca 900 meter med 6-7 funn underveis. Periodevis bra rundering, periodevis litt rot med bading og litt spaniel på sjølstyr…

Vi har (av en eller annen grunn) hatt noen økter med feltsøk, hvor et par av dem har vært funn av 4 gjenstander på 5-6 minutter. Andre har vi ikke funnet mer enn 2 gjenstander på 10 minutter…. I tillegg har vi forsøkt oss for andre gang på feltsøk-prøven og strøyk igjen på at Umi markerte på fert uten å lokalisere og apportere gjenstanden….Mitt spørsmål etter siste gangen nå er: Hva betyr det å finne en gjenstand i feltet? Jeg er langt fra sikker på at Umi faktisk fant/lokaliserte gjenstanden han jobba med nå på siste prøven….så: fant han selv om han markerte fert i området der gjenstanden lå? I tillegg klarte jeg å rope på han den ene gangen han var i dette området.. Stryken betyr at vi nå bare har ett forsøk igjen… kanskje blir det feltet som hindrer godkjenning i år?

Vi har vært med på en bra øvelse på Tjørn i regi av Kaare.  Vi gikk også teigsøk der oppe hvor Umi først fant en gjenstand, og hvor vi så fulgte spor fram til Kristin. Vi fikk et nytt søk etter Kristin etter dette siden det gikk så kjapt å finne i første omgang… :-)

Nå i pinsehelga trente vi mye praktisk i STORE teiger med vanskelig terreng i voldsom varme…Jeg er knallfornøyd med intensiteten Umi holdt i søket - han jobba hele tiden, og virka nesten ikke preget av varmen i det hele tatt. Han tok seg selvfølgelig dukkerter i bekker og myrpytter, så var han igang igjen. Det jeg ikke er så fornøyd med er melding på gjenstander i teig. Her må vi trene mer for det sitter ikke godt nok! Det har slått meg at vi har hatt få teiger med gjenstander i - vanligvis har vi hatt levende figuranter. Melding på gjenstand har vi for det meste trent i runderingsløypa, og der går det stort sett bra. John la ut gjenstander til oss på lørdagen, og her måtte vi jobbe et par timer før vi fant.  Søndagen hadde Trond et veldig bra opplegg hvor vi først søkte en stund (fant ”figuranten” atskillig raskere enn Trond hadde tenkt, men søkte videre etter det) før vi så ble satt på lyttepost helt i øvre grense av teigen. Her satt vi en time, og spanielen holdt på å dø av kjedsomhet…Da dukket plutselig en lettere fortvilet Don Johan (Frode) opp etter en lang og strabasiøs tur oppover mot oss….Umi reagerte momentant på ropingen, og satte avgårde for å finne han. Knallflott å få forsøkt dette også!  Mandagen runderte jeg i første økta fire slag før Umi fant et liggeunderlag, meldte fint og påviste det. Jeg dekka han for å knipse på sporselen for å ta sporoppsøk, men før jeg kom så langt stakk han avgårde i full fart på spor og fant Frode. Han hadde ikke radio, så jeg fikk ikke gitt beskjed om at han ikke skulle belønne slik at Umi i det minste kunne melde på han.. Nå ble det i stedet belønning :-) Litt senere skulle jeg så gå et lite teigsøk for å finne gjenstand og Frode igjen. Umi raste avgårde med en gang jeg satte han i søk, fikk tydelig ferten av noe. Han kom tilbake med melding etter en liten stund. Jeg fulgte på på påvisning - korttenkt som jeg av og til er, knipsa jeg ikke på påvisningsline. Umi foran, jeg etter så fort jeg klarte. Vi så etterhvert liggeunderlaget til Frode, og så samtidig at Umi freste videre på spor med bringkobbel i kjeften… Det gikk en liten stund, så kom han tilbake med melding. Nå satte jeg på påvisningslina, og avgårde bar det….fram til Frode :-) Vi gikk ei runde for å komme inn i ferten fra liggeunderlaget igjen, og nå fikk jeg melding på det da jeg sendte Umi mot det….