Kristin gikk ut et spor til Umi og meg i heia her vi bor. Det var et type A-spor, dvs  1 km langt med 4 gjenstander pluss slutt. Liggetid ble opp mot 4 timer, og vi hadde ca 100 meter sporoppsøk med ukjent retning på spor.

Sporoppsøket gikk tålig greit. Vi jobba oss oppover mot ytre begrensning. Umi markerte et par steder, men overbeviste meg ikke om at det var spor. Så dro han kraftig ut til høyre. Jeg meldte spor, men fikk “feil”. Jeg sto stille, og så om Umi ville ut til venstre. Det ville han, om enn ikke like overbevisende som til høyre. Han var imidlertid såpass bestemt at jeg meldte spor igjen og fikk “god tur”. (Det er interessant å se at mange av hundene slår så voldsomt på bakspor). Avgårde bar det…. Vi jobba oss framover i sporet, og fant tre gjenstander underveis. Vi hadde et par sportap, men Umi fant sporet igjen begge gangene. Umi måtte også sirkle en del underveis før han kom seg videre på sporet. Etter den siste gjenstanden gikk vi av sporet et stykke, og mens vi jobba oss tilbake mot der jeg trodde vi var på spor sist fikk vi besøk av en løs faraohund som løp i ring rundt oss og bjeffet. Ei småfortvila ung jente som hadde fått jobben med å lufte Fru Farao kom oppover, og fikk fanget hunden igjen ved hjelp av et par pølsebiter hun fikk av meg. Umi fikk sporet igjen, og gikk noen få meter ned til slutten. Totalt hadde vi brukt ca 45 minutter da vi kom til slutten, men 10 av de minuttene gikk nok på surret i slutten av sporet, både på den løse hunden og på å finne sporet igjen. Noe tid brukte vi også på sportapene underveis. Uleberg må nok gå fortere etter hunden sin på spor…Sporloggen kommer…