Temp./vær: ca 3 grader (og storm i løpet av natten)
Øvelse: spor
Lengde: ca 200 meter?
Sporlegger: Kaare
Liggetid: 17 timer
Gjenstander: 2 + slutt ?
Spesielle utfordringer: Liggetid
Beskrivelse: Aud og Kaare tok initiativ til å legge ut spor på kvelden, for så og gå dem om morraen igjen. Fredagskvelden (17 tida) var jeg, KE og Kaare og la ut 5 spor på Tjessheim (Aud og Sylvelin fikk også). Allerede da blåste og regnet det godt, og gjenstandene ble “tjoret” fast. Jeg og KE kom først på lørdags morgenen, og vi bestemte oss for å gå sporet med en gang. Jeg lot Clara få et sporoppsøk på noen få meter… men hun viste ikke antydning til å slå…. Hun var litt intressert i sløyfa (som Kaare hadde surra rundt en stein :-) ). Kaare hadde brukt GPSen min, og jeg kunne derfor krysse tilbake over sporet igjen. Jeg tenkte at hvis hun bare “oppdager det” så går det nok bra… Det virket som hun kanskje var innom det, og analyserte en og annen flekk, fulgte det 30 cm, og var av! Etter litt slo hun på en gjenstand på overvær, og jeg belønnet henne for å apportere. Jeg prøvde derfor en siste gang, med å dekke henne i sporet, og hun fulgte sporet KANSKJE en meter… så da gav vi oss!

Vurdering: Dette er vel første gang Clara ikke har slått på et spor. Hun har vært ivrig i oppsøk tidligere, og derfor rast over det, men festa seg etter en stund. I dag hadde vi egentlig ikke noen sporutgang. Hun har gått 16 timers spor før, men det har vært på sommeren, og uten ekstrem vær :-). Jeg er allikvel overbevist om at hadde hun vært trent på det, så hadde hun kunne fulgt sporet i dag og….. Nå skal det sies at alle de andre hundene også sleit…

 kaarespeedy1.JPG 

 sporgjengere1.JPG