Var heldig og fikk Tommy som instruktør, og var på lag med Gunhild, Bente og Jan Erik fra Stord, Ole fra Bergen og Kjetil fra Oslo. Et veldig trivelig lag!

Torsdagen: Vi runderte omtrent 700 meter hvor Umi fikk funn på det første slaget og det siste slaget (jeg visste ikke på forhånd at det skulle bli slik). Etter det første funnet går Umi en del på selvstyr, det blir en del masing og stopping de første 200 meterene. Så løsner det - Umi er nede på bakken igjen, og vi får atskillig bedre samarbeid. Umi kommer greiere og greiere innom meg, og han går fint ut der jeg sender han. Stor forbedring fra de 200 første… Umi gikk og gikk, og på siste slaget måtte jeg sende han tre ganger på samme sted før han løp langt nok ut (70-80 meter, bak en kolle) og fant Jan Erik. Umi hadde begynt å dabbe litt da, men var kjempeklar for mer da vi kom inn til midtlinja igjen etter påvisningen av Jan Erik. Knallgøy å se dette!! En liten a-ha opplevelse for hundefører..

Fredagen var det o-prøve. Jeg var første startende og først i mål etter en kjempefin tur. Jeg brukte 3 timer og 20 minutter, og hadde orienteringen rett. Godt for alt som er gjort. Vi avsluttet denne dagen med et parallellspor på et jorde og et asfaltspor. Begge deler gikk greit. Umi gikk riktignok litt sekundert på jordet pga sidevind, men lot seg ikke merke av de som gikk ved siden av oss.

Lørdagen gikk vi to spor, blant annet ett hvor sporet de siste 50-60 meterene krysset ei trebro, fortsatte langs en grusvei, krysset denne og så litt ut i terrenget. Dette taklet Umi fint. Resten av dette sporet var litt mer “rotete” - Umi var vanskelig å lese. Det andre sporet hadde John gått ut for Lisbeth, men hun ville ikke gå det. Sporet var drøyt 300 meter og hadde ligget i 4.5 timer. Dette gikk veldig bra. Tredje oppgaven denne dagen var et sporoppsøk rundt ei hytte hvor jeg ba Kristin gå opp til hytta, rundt den og ut i terrenget ett eller annet sted fra hytta. Dette ble også liggende mellom 4 og 5 timer. Her slo Umi tydelig på sporet, og det gikk så fort at han gikk over slutten som lå etter 30-40 meter. Nytt oppsøk fra andre siden av hytten. Han slo på nytt samme sted, og nå gikk han mye mer konsentrert i sporet og fant slutten fint. Siste oppgaven denne dagen var et teigsøk i et bekkefar som var tørrlagt akkurat nå. Et terreng som er krevende å gå i både for hund og fører. Umi slo tidlig på ferten fra Kristin som lå som figurant, men måtte jobbe en del for å lokalisere henne. Kristin tror at Umi så henne da han var noen få meter unna. Meldingen gikk fint!

Søndagen runderte vi igjen, og skulle ha fokus på samarbeid fra starten av. Vi begynte med ett funn - her måtte jeg riktignok sende Umi tre ganger før han satte utover og fant Kristin. På de to-tre neste slagene måtte jeg mase litt på Umi for å få han inn til meg, men så gikk det bedre og bedre. På vei inn fra nest siste slag så jeg at Umi slo på ett eller annet da han var på midtlinjen og begynte å løpe utover på motsatt side. Jeg trodde han slo på et spor fra tidligere, så jeg begynte “masingen” igjen for å få han inn til meg, men så satte han avgårde framover i terrenget. Ikke sjanse at han skulle inn til meg. Han jobba seg framover og fant Bente som lå et stykke lenger framme. Jeg skulle selvfølgelig gjerne hatt litt mer system på det siste slaget, men jeg er samtidig glad for at jeg ikke får ropt han av når han har ferten av figurant. Ei grei økt hvor jeg faktisk så framgang i forhold til å få samarbeid i starten av rundering.

Enda ei helg med mye god trening!

Helga sett under ett var kjempebra. DIO6 fikk tre nye B-godkjente ekvipasjer (Helen med Mist, Nina med Bina og Ola med Leo) - noe som er kjempegøy! Vi var fem fra DIO6 som bestod O-prøven (Krissi, Frode D, John og Trond i tillegg til meg), så det må sies å ha vært ei god helg for gjengen her nede.