Da er årets treningshelg på Dyranut unnagjort, og hovedsaken for vår del var at vi forsøkte oss på B-prøvene.

B-sporet bestod vi etter at de som så på oss hadde avskrevet mulighetene våre for lenge siden… :-)  Umi slo kjempefint på sporoppsøket og tok rett vei med en gang. Han dro på, og jeg fulgte med, men stusset en del da han la oppover mot runderingsløypa et stykke før han dro utover terrenget igjen i samme område som Frode og Helle hadde gått overværssøk rett før… Jaha, tenkte jeg, dette var snodig, men fulgte på for å se om det dukket opp noen gjenstander. Noe det ikke gjorde, og da vi hadde gått mellom 150 og 200 meter utover uten å finne noe som helst fant jeg ut at det var på tide å returnere til start…. Som sagt, så gjort…. Jeg gikk tilbake til utgangspunktet, og lot Umi jobbe mer eller mindre på egenhånd for å se om han markerte et spor på nytt. Vi rusla og gikk i området rundt bekken, på begge sider, men ingenting skjedde på noe som føltes som ganske lenge. Jeg visste at vi hadde brukt mye tid, men ante ikke hvor mye. Jeg bestemte meg for å la Umi jobbe helt til de eventuelt stoppa oss. Plutselig drar Umi avgårde, og vi kommer ikke så langt før han plukker første gjenstand! Yess!!! Da var det ikke snakk om å belønne med kong, stappa bare noen kjøttkakebiter i han, og så bar det avgårde i full fart. Småløping en del av veien, ellers meget rask gange… :-) Neste gjenstand ble funnet, full fart belønning og avgårde igjen….. Et par små sirklinger underveis før tredje gjenstand ble funnet….ny rask belønning, og så videre…. Jeg fikk øye på slutten før Umi fant den, så jeg hadde en kong klar da han markerte den!! Frode stod oppe på veien, og lurte på om jeg visste hvor lang tid jeg hadde brukt. Jeg tippa en 35 minutter, men fasiten var 26.5 minutter. Da Umi slo på rett spor igjen hadde vi brukt ca 20 minutter…noe som betyr at vi brukte mellom 6 og 7 minutter på selve sporet da vi først kom igang.. :-) Ny personlig rekord!

Runderingen strøyk vi fortjent på. Vi gikk over første figurant, og i tillegg synes jeg ikke Umi gikk bra i det hele tatt. Mye snusing i bakken, musejakt og muligens litt fuglejakt.

Fredagen før prøvene hadde vi to runderingsøkter som gikk bra. Speedrundering, 6 slag i hver økt.

Vi fikk også ei økt med overværssøk på lørdagen etter prøvene. To funn med melding. Gikk veldig bra. Umi slo kjempefint på begge figurantene, og meldte fint.

Søndagen la Ghita ut et spor til oss på en drøy kilometer med 7 gjenstander pluss slutt. Liggetid ca 2 timer. Her kom vi tålig greit igang, og fant første gjenstand. Så var det slutt på moroa…. han gikk spor, men det mistenker jeg å være sporene til noen molteplukkere som gikk utover i området etter at sporet var lagt. Jeg fulgte på et stykke, men da vi ikke fant noen gjenstander på lenge og Umi i tillegg begynte å tøyse gikk jeg tilbake et stykke for å forsøke på nytt. Uten hell…  Ok tenkte jeg, her blir det vanskelig å finne rett spor igjen, og bestemte meg så for å gå over mot der jeg visste Ghita måtte ha gått på vei opp mot veien og standplass igjen for å se om Umi slo på sporet nå. Neida, ikke antydning… Avbrøt det hele, og returnerte til bilene igjen.

Etter helga hadde vi noen fantastiske dager på Dyranut. Flotte turer, deilig mat, hyggelig vertskap, trøtte bikkjer og mennesker, fint vær, avslappende og herlig. Toppen kom på onsdagen da jeg fyllte 40, og de hadde dekket ekstra flott på til frokost. Gaver fikk jeg fra Kristin, Aud og Kaare og vertskapet på Dyranut, og så gikk vi i tillegg en flott tur på et par mil før vi fikk servert en spesialkomponert middag med reinsdyrfilet som Asle hadde skutt som hovedrett sammen med rødvinen jeg fikk av Aud og Kaare. Til forrett fikk vi spekeskinke med tynne melonskiver, og til dessert fikk vi “Susaren” (hjemmelagd iskrem på nøttebunn) sammen med kaffe og en voksen porsjon cognac. En bedre markering av selve 40-årsdagen kunne jeg ikke fått!!

Av Kristin fikk jeg et nytt digitalt speilreflekskamera som ble flittig brukt på turen, og som vil bli flittig brukt framover. Av vertskapet på Dyranut fikk jeg en flott trekopp.

Her er noen av bildene jeg tok disse dagene på Dyranut